”Många gånger slipper jag uppfinna hjulet igen, eftersom en kollega inom Rotundagruppen redan haft ett bra tänk eller tagit fram ett bra material.”

 

– Charlotta Björnsdotter Andersson,
HR-chef på M3 Bygg

 

Vilka är milstolparna för M3 Bygg från året som gått?

För mig som arbetar inom HR är en viktig milstolpe att vi tar fram ett gemensamt projekt- och ledarutvecklingsprogram inom Rotundagruppen. Ett program med den omfattningen hade nog inte M3 Bygg tagit fram som ensam aktör.  

Har företagen inom Rotundagruppen hunnit börja samarbeta?

Jag är själv sammankallande till ett HR-nätverk inom Rotundagruppen. Vi har bara hunnit ha två möten så här långt men ambitionen är att vi ska ses fyra gånger per år. Där utbyter vi erfarenheter och material samt stöttar varandra i diverse utmaningar. Mellan mötena har vi även en del kontakt via mail. I övrigt har vi bland annat tagit hjälp av andra bolag i gruppen när vi tittat på nya systemstöd.

Hur har det märkts att ni blivit en del av Rotundagruppen?

Jag tycker att vi redan nu är duktiga på att fråga varandra om  olika saker och många gånger slipper jag uppfinna hjulet igen, eftersom en kollega inom Rotundagruppen redan haft ett bra tänk, tagit fram ett bra material eller dokument, etc. M3 Bygg har även rekryterat en hantverkare från Ljungs Bygg i gruppen. Hantverkaren ville flytta hem till Stockholm och då fanns det möjlighet till arbete inom M3 Bygg vilket givetvis var jättekul.  

Har ni upplevt möjligheter till utveckling av er affär? Kan ni lämna anbud eller åta er andra typer av projekt?

Det tycker jag att vi har. Det tydligaste exemplet är vårt nära samarbete med P9 Projekt som vi även delar lokaler med. Vi har tidigare haft en utmaning med att hitta projekteringsledare men nu har vi kompetensen i samma lokaler.

Vilken är den största fördelen med att ingå i Rotundagruppen? 

Jag ser det som att jag fått ett stort antal nya kollegor och med dem en massa kompetens och erfarenhet som jag kan dra nytta av. Jag ser framför mig att vi har möjlighet att ha beställare med verksamheter på flera orter i Sverige, där vi kan matcha beställaren med vår lokala förankring. 

Vilken typ av uppdrag hoppas du se mer av i framtiden?

Jag hoppas att vi ska få ett ännu närmare samarbete med P9 Projekt, där vi tar projekt tillsammans. Men jag kan även se framför mig att vi har möjlighet att ha beställare som har verksamheter på flera orter i Sverige och där vi kan matcha beställaren med vår lokala förankring.