Stories

Alla
Johan Lindberg VD-Rotundagruppen
April 2024

Idén bakom Rotundagruppen

Det började med viljan att stärka M3 Bygg inom partnering och tidiga skeden. Fem år senare bildades Rotundagruppen – en ny koncern med nischkompetens inom ROT. På kort tid har företagsgruppen blivit en aktör att räkna med på den svenska ROT-marknaden.

Läs mer

Thomas Jansson-Rotundagruppen
Mars 2024

Lär känna Thomas Jansson – VD på M3 Bygg

Uppvuxen i Farsta, utbildad på KTH och med en lång spännande karriär i huvudstadens utmanande byggsektor. Att Thomas Jansson är ny VD och ansiktet utåt för M3 Bygg – det anrika företaget bakom renoveringen av Stockholms slott – känns lite extra rätt.

Läs mer

Hållbarhet Stångebro
December 2023

Stångebro Byggs vision – att bygga en hållbar framtid

Stångebro Byggs vision är att bygga en hållbar framtid. Ett viktigt verktyg som företaget har för att uppnå denna vision är deras hållbarhetsplan. Den ska bidra till att sprida budskapet hur företaget tänker och agerar. Denna artikel beskriver Stångebro Byggs prioriterade områden, vad företaget gör och varför.

Läs mer

Valvskvarnen m3 Bygg
December 2023

Inblick i ett av M3 Byggs största projekt - Totalrenovering Valvskvarnen åt Olov Lindgren

På uppdrag av fastighetsbolaget Olov Lindgren genomför M3 Bygg en omfattande renovering av kvarteret Valskvarnen i Rinkeby - Ett av M3 Byggs största projekt just nu. Läs intervjun med M3 Byggs platschef John Rinne som delar med sig av insikter kring projektets omfattning och framsteg.

Läs mer

m3 Bygg klimatprojekt artikel
November 2023

M3 Byggs medverkan i branschens vägledning för klimatkrav vid upphandling av ROT-projekt

M3 Bygg har deltagit som testpilot i ett klimatprojekt initierat av IVL Svenska Miljöinstitutet och finansierat av Energimyndigheten genom "förskning- och innovationsprogrammet för energieffektivt byggande och boende" (E2B2). Resultaten fungerar som vägledning för framtida upphandlingskrav och kriterier för grön finansiering inom ROT-sektorn.

Läs mer

Kasern II restaurering
September 2023

Gårdagen möter framtiden – återuppståndelsen av Kasern II

I september 2016 drabbades anrika på Skeppsholmen av en ödesdiger brand. Det omfattande släckningsarbetet ledde i sin tur till svåra fuktskador på byggnaden. På beställning av Statens fastighetsverk startade ett gediget återställningsarbete, där M3 Bygg kom att spela en nyckelroll. Projektet uppnådde certifieringen Miljöbyggnad Silver.

Läs mer

Storkyrkan-klocka-m3 Bygg
September 2022

Ett nytt kapitel i Storkyrkans historia

M3 Bygg är för många synonymt med renovering och restaurering av kulturminnesmärkta byggnader. En av senare års största hantverksmässiga utmaningar har varit arbetet med ikoniska Storkyrkan intill slottet i hjärtat av Stockholm. Platschef Jan Borg ger oss en guidad tur i projektets slutskede.

 

Läs mer

Husflytt Telge
November 2021

Konsten att flytta ett hus – M3 Bygg i samarbete med Telge Fastigheter

Att flytta är jobbigt nog – men att bokstavligen flytta ett helt hus? Telge Fastigheter, som bland annat förvaltar Södertäljes kulturarv, anlitade M3 Bygg för en utmaning av historiska mått.

Läs mer