M3 Bygg

En familjekonstruktion med hjärta, driv och medvind

De som siktar högt men har fötterna på jorden skapar ofta de bästa framgångssagorna. Under de dryga 20 år M3 Bygg existerat, har tillväxtkurvan pekat stadigt uppåt – oberoende av konjunktursvängningar. Receptet? En familjär känsla och ett äkta engagemang som smittar av sig.

 

Läs senaste numret av kundtidningen M3GAZINE 2022​

 

M3 Bygg är ingen riktig familj. Men det känns så – åtminstone om man ska tro medarbetarna själva. Här är lagandan stark, yrkesstoltheten stor och kunskapsnivån hög. Arbetsglädjen hos de ca 100 medarbetarna på M3 går inte att ta miste på. 

Alla börjar någonstans. För M3 Bygg var någonstans ett parkeringsgarage på Medborgarplatsen, eller närmare bestämt en träholk i parkeringsgaraget. Året var 2000 och uppdraget var att förvandla holken till en modern toalett. Tre år senare hade M3 skrivit kontrakt på Stockholms då största byggprojekt, en tillbyggnad av polishuset i kvarteret Kronoberg på Kungsholmen. Kunder som Familjebostäder, Svenska Kyrkan och Stockholms Kooperativa Bostadsförening tillkom och de stora uppdragen började avlösa varandra. En trend som hållit i sig hela vägen fram till i dag. 

 

En trygg grund borgar för utmärkta resultat

Två decennier går snabbt i byggbranschen – speciellt när du har roligt på jobbet. Ändå har M3 Bygg skyndat långsamt och noga byggt upp sitt varumärke genom prestigefulla projekt som löpt över flera års tid. Ledstjärnan har alltid varit hundraprocentig kundnöjdhet och en strävan efter att ständigt förnya, förbättra och effektivisera. Ramavtalen och projektens omfattning har lett till att M3 i dag arbetar utifrån en extremt stabil grund, vilket möjliggör fortsatt tillväxt och goda utvecklingsmöjligheter. Bland de många milstolparna sticker fasadrenoveringen av Stockholms slott och totalrenoveringen av 732 lägenheter på Oslogatan i Husby – ett projekt som sträcker sig ända fram till 2029 – ut lite extra. Andra lyckade projekt är exempelvis renoveringen av Gustav Vasa kyrka som färdigställdes 2017 och återställandet av kulturminnesmärkta Kasern II på Skeppsholmen som förstördes vid en brand 2016. Nomineringar till Årets företagare och en vinst av Årets Rotpris med Johannes kyrka, har blivit ett kvitto på den goda utvecklingen sedan start.

Den viktigaste framgångsnyckeln

M3 gör ingen hemlighet av sitt framgångsrecept där huvudingrediensen stavas medarbetarna. Företagskulturen präglas av öppenhet, gemenskap och likvärdighet och utvecklingssatsningen är stor både på medarbetare och på ledarskapet. Här lär alla av varandra enligt en ge-och-ta-modell som gynnar hela verksamheten. Under parollen ”Vi är våra projekt” arbetar alla flexibelt och lösningsorienterat mot gemensamma mål, vilket också speglas i kundnöjdheten och de positiva resultaten. 

Fakta M3 Bygg

  • Entreprenadverksamhet inom Storstockholm
  • Ca 100 medarbetare
  • Omsättning ca 700 mkr (senaste verksamhetsåret)
  • Samverkar med beställare efter en modell kallad ”M3 Partnering”
  • Byggutbildningssamarbeten med Hermods, KTH och Nackademin