Januari 2024

Ljungs Bygg vinner ramavtal med Bollnäs Bostäder

Ljungs Bygg har framgångsrikt säkrat ett nytt ramavtal med Bollnäs Bostäder som sträcker sig över flera år. Avtalet omfattar badrumsrenoveringar och åtgärdande av försäkringsskador.

 

Bollnäs Bostäder, med cirka 4000 bostäder i kommunen, genomförde upphandlingen innan sommarsemestern. Kontraktet, som sträcker sig upp till fyra år, trädde i kraft den 1 september.

 

– Det handlade om ett traditionellt anbudsförfarande där vi konkurrerade med såväl pris som kvalitet. Den här gången vann vi med ganska tydlig marginal, säger Robert Ljung, VD för Ljungs Bygg.

 

Arbetsgruppen i projektet består av en projektledare och mellan två och fyra hantverkare beroende på arbetsbelastningen. Alla nödvändiga resurser finns internt, och företaget kommer inte att behöva involvera underentreprenörer.

 

En trygghet i osäkra tider

 

För Ljungs Bygg, som redan har liknande ramavtal med Bollnäs kommun och Region Gävleborg, innebär detta partnerskap en ökad trygghet och stabilitet under de kommande åren. Den befintliga relationen med beställaren skapar gynnsamma förutsättningar långsiktigt.

 

                      – Genom åren har vi hjälpt Bollnäs Bostäder med bland annat takbyten och renoveringar av lokaler, men då har det handlat om enstaka uppdrag. Som beställare är de alltid väldigt professionella och det känns som att vi talar samma språk. Det här är en viktig kund för oss då de är en stor aktör på vår marknad, så det känns väldigt bra att nu få arbeta med dem kontinuerligt framåt.

 

Rutin på miljökrav

 

Alla på Ljungs Bygg är väl förberedda på de höga miljökrav som följer med ett större ramavtal. Hållbarhet ses som en självklarhet och företaget har integrerat rutiner för att möta specifika krav i sina processer under en längre tid.

 

– Det här är saker vi ständigt strävar efter att förbättra, och efter att ha jobbat mot stora kunder under lång tid vet vi vad som gäller, avslutar Robert Ljung.

 

Bild: Johannes Guldbrand

Senaste pressmeddelanden

M3 Bygg erhåller fastighet Guldfisken 22 på Östermalm Mars 2024 M3 Bygg tilldelas omfattande bostadsombyggnadsprojekt Germans-Kent-Tony-Peter Februari 2024 Bergman Bygg blir del av Rotundagruppen Rosendalsskolan (1) (1) (1) Januari 2024 Stångebro Bygg tecknar samverkansavtal med Lejonfastigheter om fas 2 på Rosendalsskolan 1699629119821(1) November 2023 M3 Byggs projekt Storkyrkan vinner priset Årets Fasad 2023 230131-Sundsvall September 2023 Sundsvalls Byggarna vinner ramavtal med Sundsvalls kommun Best Company-m3 Bygg Juni 2023 Sweden´s Best Managed Companies 2023 ROT-priset-m3bygg Maj 2023 M3 Bygg vinner ROT-priset 2023 Clarissa Sander-Verksamhetsutvecklare-Rotundagruppen Januari 2023 Clarissa Sander förstärker Rotundagruppens organisation Sundsvallsbyggarna medarbetare September 2022 Rotundagruppen förvärvar Sundsvalls Byggarna Stångebro Bygg Alfabetet Juni 2022 Stångebro Bygg stärker och breddar Rotundagruppen Hero-rotundagruppen-wasakyrkan Augusti 2021 Ny företagsgrupp ska ta ROT-branschen in i framtiden