Augusti 2021

Ny företagsgrupp ska ta ROT-branschen in i framtiden

Med rötterna i M3 Bygg – ett anrikt företag som ligger bakom många stora bostadsombyggnadsprojekt i Stockholmsregionen – startades i juni 2021 ROT-koncernen Rotundagruppen (nuv. SBV Holding AB). Ambitionen är att via noga utvalda bolagsförvärv samla nischkompetens i framkant inom svensk ROT-verksamhet.

– I dagsläget består Rotundagruppen av M3 Bygg, P9 Projekt, Ljungs Bygg och Tumleheds Bygg, fyra företag som med sina respektive specialkunskaper och olika inriktningar kompletterar varandra. Hos oss förblir alla sitt eget varumärke men kan samtidigt dra nytta av erfarenheten och kompetensen från systerbolagen. Möjligheterna till goda samarbeten gör att vi får ett breddat tjänsteutbud präglat av kvalitet och lokalkännedom, förklarar Johan Lindberg, VD för Rotundagruppen.

Olika som bär – ett vinnande koncept

Ljungs Bygg, med inriktning på byggservice, har sitt säte i Hälsingland och fick nyligen utmärkelsen Årets Företagare. Tumleheds Bygg är ett välkänt namn i Göteborgsregionen där de varit en trygg famn för försäkringsbolag och fastighetsägare under 20 års tid. P9 Projekt är ett nystartat teknikkonsultföretag som utifrån en unik arbetsmetod bidrar till en tryggare projektprocess och ett mer hållbart samhälle. M3 Bygg är den stora elefanten med en omsättning på 700 mkr per år och en lång rad prestigefulla uppdrag bakom sig. Olikheterna är en klart stärkande faktor, men kanske utgör de gemensamma nämnarna det verkliga kittet i Rotundagruppen.

– Samtliga företag i gruppen har god tillväxtpotential och en meritlista full av starka leveranser. De som kommer in väljer oss lika mycket som vi väljer dem och det är viktigt att alla delar samma värdegrund och hållbarhetsfokus inför framtida branschutmaningar. Öppenhet, gemenskap och driv är den röda tråden i Rotundagruppen. Här fungerar vi som varandras naturliga stöttepelare och tillsammans har vi god potential att göra skillnad i byggprojektets alla delar. 

En koncern som skyndar långsamt

Koncernen är förvisso nystartad, men den samlade erfarenheten mellan bolagen går inte att ta miste på. Och för Rotundagruppen är inte det viktiga att växa snabbt, utan att växa rätt. 

– Det vi söker är drivna innovatörer med specialkompetens inom ROT, en stark kundbas och stora visioner framåt. Koncernbildningen gör att vi kan stå stadigare inför framtida krav, men för att det ska fungera måste varje nytt förvärv passa in i helhetsbilden. När det blir rätt vinner alla och tillsammans kan vi bygga en starkare position och framtid inom ROT-sektorn. Vi vill helt enkelt kunna erbjuda bästa tänkbara arbete, utfört av rätt person på rätt plats, avslutar Johan Lindberg.

Senaste pressmeddelanden

M3 Bygg erhåller fastighet Guldfisken 22 på Östermalm Mars 2024 M3 Bygg tilldelas omfattande bostadsombyggnadsprojekt Germans-Kent-Tony-Peter Februari 2024 Bergman Bygg blir del av Rotundagruppen 0bf44291-5086-4565-98b6-f2e19bbd5e4d Januari 2024 Ljungs Bygg vinner ramavtal med Bollnäs Bostäder Rosendalsskolan (1) (1) (1) Januari 2024 Stångebro Bygg tecknar samverkansavtal med Lejonfastigheter om fas 2 på Rosendalsskolan 1699629119821(1) November 2023 M3 Byggs projekt Storkyrkan vinner priset Årets Fasad 2023 230131-Sundsvall September 2023 Sundsvalls Byggarna vinner ramavtal med Sundsvalls kommun Best Company-m3 Bygg Juni 2023 Sweden´s Best Managed Companies 2023 ROT-priset-m3bygg Maj 2023 M3 Bygg vinner ROT-priset 2023 Clarissa Sander-Verksamhetsutvecklare-Rotundagruppen Januari 2023 Clarissa Sander förstärker Rotundagruppens organisation Sundsvallsbyggarna medarbetare September 2022 Rotundagruppen förvärvar Sundsvalls Byggarna Stångebro Bygg Alfabetet Juni 2022 Stångebro Bygg stärker och breddar Rotundagruppen