December 2023

Inblick i ett av M3 Byggs största projekt - Totalrenovering Valvskvarnen åt Olov Lindgren

På uppdrag av fastighetsbolaget Olov Lindgren genomför M3 Bygg en omfattande renovering av kvarteret Valskvarnen i Rinkeby - Ett av M3 Byggs största projekt just nu. Läs intervjun med M3 Byggs platschef John Rinne som delar med sig av insikter kring projektets omfattning och framsteg.

 

Platschef John Rinne M3 Bygg

Hej John, vilken är din roll på plats? 

 

– Jag är platschef på kvarteret Valskvarnen i Rinkeby. Det innebär att jag har det yttersta ansvaret för kvalitét, resultat och arbetsmiljö – både mot M3 Bygg och beställaren Olov Lindgren. Tillsammans med mina kollegor på plats ser jag till att vi levererar den produkt beställaren vill ha.

 

Berätta om projekt Valskvarnen.

 

– Projektet omfattar en totalrenovering av 152 lägenheter och som alla får nya kök, badrum och nya ytskikt. I samtliga fastigheter installeras även nya värmesystem och ny ventilation. Fasaden behålls men en noga planerad fönsterrenovering genomförs. M3 Bygg är generalentreprenör i projektet. Utvändigt renoveras gården och en parkeringsplats som ligger i anslutning till fastigheten. Det blir nya trafikbommar in till parkeringen samt en ny miljöstuga. I fastigheten finns ett garage som också renoveras. Projektet är ett fastpris projekt och pågår till 2026.

 


Kvarteret Valskvarnen under produktion

 

Hur går projektet?

 

– Det går väldigt bra, vi har snart kommit halvvägs. Just nu renoverar vi den fjärde porten, det ska besiktas i början på december. Det är högt tempo men det flyter på bra. Vi renoverar portvis så det är en del logistik som behöver fixas med utflytt och inflytt. Vi har hittat ett flöde som funkar bra. Beställaren är professionell, de är otroligt kvalitetsmedvetna och vet vad dem vill ha. De är väldigt involverade i projektet vilket gör att det blir snabba beslutsvägar, det underlättar. Precis som för M3 Bygg är det viktigt för beställaren att allt blir rätt och riktigt.

 

Vilka är de största utmaningarna?

 

– Hastigheten är utmanande. När vi har en nyrenoverad port och ska börja i en ny där det fortfarande bor hyresgäster krävs mycket planering och samordning, allt ska funka samtidigt med både nya och gamla installationer. Vi brottas även med små ytor så det är en ständig utmaning att hitta plats åt allt material, alla byggställningar och bygghissar. Men det är också det som gör projektet kul, man blir sporrad av att behöva lösa saker.

 

Före och efter renovering

 

Olov Lindgren om samarbetet med M3:

 

– Vi är mycket nöjda med samarbetet med M3 bygg i projektet Valskvarnen. Platschefen John och hans team på plats håller tidsplanen och hittar tillsammans med oss på Olov Lindgren förbättringar under projektets gång. Jag som projektledare känner mig trygg i processen och har ett gott samarbete med John, berättar Malin Arvidsson Hedqvist, projektledare på Olov Lindgren.

 

Bilder: M3 Bygg, Olov Lindgren

Senaste stories

Jobbyte inom koncernen byggföretag Juli 2024 Jobbbyte inom koncernen Hållbarhet Stångebro December 2023 Stångebro Byggs vision – att bygga en hållbar framtid m3 Bygg klimatprojekt artikel November 2023 M3 Byggs medverkan i branschens vägledning för klimatkrav vid upphandling av ROT-projekt Kasern II restaurering September 2023 Gårdagen möter framtiden – återuppståndelsen av Kasern II Storkyrkan-klocka-m3 Bygg September 2022 Ett nytt kapitel i Storkyrkans historia Johan Lindberg VD-Rotundagruppen April 2024 Idén bakom Rotundagruppen Thomas Jansson-Rotundagruppen Mars 2024 Lär känna Thomas Jansson – VD på M3 Bygg Husflytt Telge November 2021 Konsten att flytta ett hus – M3 Bygg i samarbete med Telge Fastigheter